Testare Covid-19

Acasă / Testare Covid-19

Testare COVID-19

Care sunt tipurile de teste pentru COVID-19?

Test Real Time RT-PCR

Denumit și test molecular, testul RT-PCR COVID-19 detectează materialul genetic al virusului folosind o tehnică de laborator numită reacție în lanț a polimerazei (PCR). Se recoltaza o proba de la pacient cu ajutorul unui tampon, din nas si gura, recoltare nazofaringiana si orofariangiana.

Pentru un rezultat precis este bine sa nu mancati si sa nu beti nimic cu 3-4 ore inainte de recoltare.

Rezultatul este disponibil in aceeasi zi daca recoltarea se face in intervalul 8:00-14:00, de Luni pana Vineri. Probele sunt prelucrate in laboratorul partener German Diagnose din Craiova.

Cand trebuie sa fac un test COVID-19?

  • Cand aveti simptome de COVID-19, cum ar fi febră, tuse, oboseală sau dificultăți de respirație;
  • Nu aveți simptome, dar ați avut contact cu cineva care este testat pozitiv la COVID-19 sau este suspectat că are virusul. Contactul apropiat înseamnă că ați fost 2 metri de o persoană care are COVID-19. Dacă ați fost complet vaccinat și ați avut contact strâns cu cineva care are COVID-19, faceți-vă testarea la 3 până la 5 zile după ce ați avut contact cu acesta;
  • Ați participat la activități care vă cresc riscul de COVID-19 și nu ați stat la cel puțin 6 metri distanță de ceilalți – exemple includ călătorii, adunări mari sau aglomerații interioare.

NOTE:

  • Pentru testul RT-PCR COVID-19 si testul Rapid Antigen COVID-19 nu este necesara programarea.
  • Rezultatul testului il primiti pe email in limbile romana si engleza.
  • Daca ati primit un rezultat pozitiv la testul Rapid Antigen COVID-19 sau RT-PCR COVID-19, urmeaza sa fiti contactat de catre DSP. Laboratorul German Diagnose trimite toate rezultatele testelor la platforma Corona-forms.
  • Pe baza rezultatului negativ al unui test se poate genera Certificat Verde pentru calatorie in Uniunea Europeana, pe site-ul oficial certificat-covid.gov.ro.

Serviciul este oferit în colaborare cu
German Diagnose